Ακολουθήστε μας

Το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτών εγκαινιάζει την νέα ιστοσελίδα για τους Ευρωπαίους καταναλωτές στο eccnet.eu.

Το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτών εγκαινιάζει την νέα ιστοσελίδα για τους Ευρωπαίους καταναλωτές στο eccnet.eu.

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2021, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μπορούν να βρουν όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με τα δικαιώματα καταναλωτών στη νέα ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων Καταναλωτών (ECC-Net), eccnet.eu.

Μια ευρωπαϊκή ομάδα μελών του Δικτύου των ΕΚΚ πό την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Γερμανία συνεργάστηκε για να δημιουργήσει μια σαφή και περιεκτική πηγή πληροφοριών και απαντήσεων σε όλα τα σχετικά ζητήματα και απορίες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος οι Ευρωπαίοι καταναλωτές.

Αυτή η νέα φιλική προς τον χρήστη ψηφιακή πλατφόρμα είναι ένας πλήρης και πρακτικός οδηγός για την προστασία των καταναλωτών βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το https://www.eccnet.eu/ecc-networ (ECC-Net) προσφέρει στους Eυρωπαίους καταναλωτές συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματα τους και τη νομική τους προστασία όταν ψωνίζουν και ταξιδεύουν σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Ο νέος ιστότοπος δημιουργήθηκε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια τον περασμένο χρόνο και παρέχει στους καταναλωτές πρακτικές οδηγίες σχετικά με το πώς να ασκήσουν τα καταναλωτικά τους δικαιώματα και πού να απευθυνθούν για βοήθεια όταν κάτι πάει στραβά.

Κάθε ένα από τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Καταναλωτή, θα βοηθήσει τους καταναλωτές να βρουν μια φιλική εξωδικαστική λύση σε διαφορές καταναλωτών και επιχειρήσεων μετά από διασυνοριακές συναλλαγές. Όπου είναι απαραίτητο, έρχονται σε άμεση επαφή με την επιχείρηση και διασφαλίζουν ότι ο καταναλωτής ενημερώνεται για τα δικαιώματά του και λαμβάνει βοήθεια από ειδικούς στη γλώσσα του.

Μαζί με πληθώρα πληροφοριών, στο eccnet.eu οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή σε όλες τις χώρες της ΕΕ και επιλεγμένες χώρες του ΕΟΧ – Νορβηγία και Ισλανδία – όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με μια ερώτηση ή να υποβάλουν καταγγελία για διασυνοριακή επιχείρηση. Οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ευρωπαϊκό ιστότοπο εδώ: eccnet.eu.

Τα στοιχεία επικοινωνίας των τοπικών Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή βρίσκονται εδώ: eccnet.eu/contact-your-local-ecc.

Οι ενημερώσεις του ECC-Net σχετικά με την κυκλοφορία του νέου ιστότοπου είναι διαθέσιμες και στο κανάλι τους στο Twitter.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ