Ακολουθήστε μας

Black Friday 2021: Μία μαύρη μέρα για το περιβάλλον;

Black Friday 2021: Μία μαύρη μέρα για το περιβάλλον;

Το Black Friday, το οποίο πραγματοποιείται στις 26 Νοεμβρίου 2021, σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών σε όλη την Ευρώπη. Τόσο για τα καταστήματα όσο και για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τη ζωή χωρίς αυτή την ξεχωριστή μέρα, που είναι μια από τις πιο δυνατές μέρες πωλήσεων του χρόνου.

Αλλά αξίζουν πραγματικά οι προσφορές του Black Friday; Και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για αγορές που είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον;

Δίνουμε συμβουλές για το «κυνήγι ευκαιριών» και σας δείχνουμε γιατί οι διαδικτυακές αγορές και η βιωσιμότητα δεν χρειάζεται να είναι ασύμβατες.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις εκπτώσεις που προσφέρονται το Black Friday ή την Cyber ​​Monday, η οποία ακολουθεί λίγο αργότερα. Ορισμένες προσφορές μπορεί να θεωρηθούν καλή συμφωνία, αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι.

«Πολλά καταστήματα αναφέρονται στην προτεινομένη τιμή λιανικής για τις εκπτώσεις που προσφέρουν. Αλλά, ακόμη και πριν από το Blach Friday, αυτή συνήθως δεν αντιστοιχεί στην πραγματική τιμή της αγοράς. Επομένως, οι διαφημιστικές υποσχέσεις παραπλανούν σκόπιμα τους καταναλωτές”, αναφέρει η Διευθύντρια του ΕΚΚ Κύπρου, Αναστασία Στυλιανίδου

Οι συμβουλές μας για μια βιώσιμη εμπειρία αγορών

  • Αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές: Κάντε μια λίστα αγορών με μόνο πράγματα που χρειάζεστε πραγματικά. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή περιττών παραδόσεων και επιστροφών.
  • Κάντε μια στοχευμένη επιλογή: Χρησιμοποιήστε διαγράμματα μεγεθών και κριτικές από άλλους πελάτες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παραγγείλετε απευθείας το σωστό μέγεθος και να αποφύγετε τις περιττές επιστροφές.
  • Δημιουργία λίστας επιθυμιών: Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν μια τέτοια λειτουργία. Μπορείτε να προσθέσετε bookmarks σε στοιχεία και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των τιμών τους.
  • Συγκρίνετε τιμές: Μην εμπιστεύεστε τυφλά ότι η έκπτωση είναι η καλύτερη τιμή. Συγκρίνετε τιμές τόσο σε καταστήματα όσο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.
  • Εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία: Με αυτόν τον τρόπο μένετε ενημερωμένοι για ειδικές προσφορές όλο το χρόνο.
  • Επιλέξτε βιώσιμη αποστολή: Ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Κανονίστε μια προτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης και αποφύγετε τις τμηματικές παραδόσεις. Η παράδοση σε ένα σημείο παραλαβής είναι πιο βιώσιμη από μια παράδοση στο κατώφλι σας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Όλγα Ξυναρή
22867177